Kérdőív és bejelentkezés az Élesztő Klubba

strict warning: Only variables should be passed by reference in /home/kozponti/public_html/haz/modules/contrib/inline/inline.module on line 418.

eleszto200.jpg

Ébresztő, Élesztő! Tavasszal indul a REGINA Élesztő Klub!

A REGINA Alapítvány 2011 szeptemberében indította el a Zafír Programját, melynek célja az egészségvédelemmel és betegségmegelőzéssel kapcsolatos helyi információk összegyűjtése, ehhez kapcsolódóan a helyi lehetőségek feltérképezése és mindezek bemutatása. Így szeretnénk segítséget nyújtani a Gödöllőn és környékén élő lakosoknak abban a témakörben, amely az emberek életében az egyik legfontosabb dolog: az egészség és annak megőrzése.

Ez a gondolat hívta életre a Zafír Programon belül a 2012-ben induló Élesztő Klubbot is. Napjainkban egyre nagyobb hangsúly helyeződik a megelőzésre, a betegség kialakulását követően pedig az alternatív gyógymódok, szelíd terápiák, nagyanyáink házi praktikáinak alkalmazására.
Az Élesztő Klubot két okból hozzuk létre. Egyrészt azért, mert a család az első, ahol – ha figyelünk egymásra - feltűnik, hogy valami nem olyan, mint korábban volt. A betegség kialakulása talán meg is előzhető, vagy könnyebben kezelhető, ha odafigyelünk és a tünetek alapján pontos képet adunk a szakembernek. Mivel rohanó világban élünk, nem érünk rá figyelni se magunkra se másokra. Ha baj van, akkor pedig azonnali, gyors megoldásokat keresünk, amelyek nem biztos, hogy hosszabb távon a legjobb eredményt hozzák.
A másik oka a helyi szintű egészségvédelemmel foglalkozó klub létrehozásának pedig az, hogy rajtunk kívül senki nem fog az egészségünk és annak megőrzése érdekében jelentős lépéseket tenni, azaz e téren is igaz, hogy csak rajtunk múlik, hogyan élünk a lehetőségeinkkel, hogyan használjuk fel a hozzánk eljutott információkat.
A klub keretein belül lehetőség lesz a levelező listán kérdezni, véleményezni, eszmét cserélni, tapasztalatokat megosztani, hírleveleket olvasni, előadásokat hallgatni azokban a témákban, amelyek a közösség tagjait a leginkább érdeklik.
Az egészséges életmódhoz kapcsolódóan számos témakört szeretnénk körbejárni a résztvevőkkel, hogy tudatosan és a helyi lehetőségeket kihasználva óvjuk testi és lelki egészségünket, betegség esetén pedig hatékonyan tudjuk támogatni a felépülést.
Kit várunk a klubba? Mindenkit,
- akit érdekel a saját és családja egészsége,
- aki szeretne információkat kapni a helyi lehetőségekről, a táplálkozástól a méregmentes háztartás kialakításán keresztül a gyógyításig,
- természetesen azokat az érdeklődőket is szeretettel várjuk, akik szakértelmükkel, speciális ismereteikkel, tapasztalatukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy minél szélesebb körben segíteni tudjuk a közösség tagjait.

Buják Éva
koordinátor
eleszto@reginanet.hu

A csatlakozáshoz töltse ki a lenti kérdőívet. A kérdőívet 2011. január 15-ig kitöltők között a következő közösségi felajánlások kerülnek kisorsolásra:

- 1 üveg hársméz, Bolyós Márta méhész felajánlásából
- 1 főre szóló lávaköves vagy svéd masszázs, Mihaescu Erika felajánlásából
- 1 doboz mosódiópárna 36 mosáshoz, Cserneticsné Tölgyesi Ildikó felajánlásából (www.csudadio.hu)
- Vigh Mercédesz felajánlásából 3 fő számára 1-1 óra ingyenes aerobik vagy terhes torna Veresegyházon (www.fittenveresen.hu)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pl. nem tudom kitől kérjek információt/segítséget, gondot okozott annak eldöntése, hogy megbízható-e az információforrás, mindenki más véleményen volt a környezetemben, nem volt kivel beszélnem róla.
pl. nem tudom, hol kezdjem el (elméleti tudnivalók, szakemberek információja), nem tudom, hogyan csináljam pontosan (gyakorlati kivitelezés, szakmai tanácsadás), nem tudom megbeszélni senkivel, hogy pl. mi nem volt jó, ha valami nem úgy sikerült, ahogy terveztem, nincs támogatás, elfogadás a környezetemben
Kitöltése akkor szükséges ha részt kíván venni a sorsoláson és a Klubban
Kitöltése akkor szükséges ha részt kíván venni a sorsoláson és a Klubban
Kérjük részletesen írja meg mivel tud/szeretne a csoport munkájához hozzájárulni. Mindenféle tudás, tapasztalat, kerti munkában való részvétel fontos és értékes segítség és hozzájárulás lehet :).